Lördag
16 Dec 1 match
Torsdag
04 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
03 Mar 1 match
Fredag
09 Mar 1 match
Söndag
11 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Hemma
Telge
TSIBK
Borta
IKSU
IKSU

Tuff helg, men vi går framåt

13 februari 2018 20:16
SSL Dam

Fredagens och söndagens möte mot två av guldkandidaterna när säsongen startade gav oss en hel del förutom det viktigaste dvs poäng.


Fredagens och söndagens möte mot två av guldkandidaterna när säsongen startade gav oss en hel del förutom det viktigaste dvs poäng.

Bortamatchen mot Täby i fredags slutade 5-4 efter periodsiffrorna 1-3, 2-1, 2-0. I söndagens hemmamatch mot IKSU blev slutresultatet 2-8 efter periodsiffrorna 0-1, 0-4, 2-3.

Rent prestationsmässigt har vi tagit stora kliv den senaste tiden och spelar mer och mer ”SSL-mässigt” och det syns i stora delar av dessa matcher även om vi kan ta ytterligare kliv i den riktningen. I matchen mot Täby gör vi en mycket bra match och håller ledningen till starten av tredje perioden. Känslan är att vi faktiskt borde haft en större ledning inför tredje, men ett antal utvisningar i andra ger Täby möjligheten att klamra sig fast i matchen. Täby kortar laget inför avgörandet och matchbilden förändras med ett Täby som skapar tryck. Det som dock avgör tillställningen är en situation i sjunde matchminuten där vi ska ha ett solklart PP, men istället åker på ett baklängesmål några sekunder senare som förflyttar momentum rejält. Känns rejält surt att inte belönas med poäng för det vi presterar den här kvällen, men vi lär oss och tar med oss varje detalj för framtiden.

Matchen mot IKSU blir betydligt svårare och i slutändan konstaterar vi att vi förlorar mot ett mycket bra lag, förmodligen världens bästa, med en trupp där varje spelare är top-notch. Vi gör en tät första period och släpper ett baklängesmål på straff. I andra perioden ökar IKSU trycket och gör flera mål i fem mot fem samt PP. Tredje perioden blir aningen jämnare och vi kommer med i protokollet genom två mål. Inte så mycket att säga som sagt, men jag tycker ändå att det finns detaljer i vårt agerande som är positivt utifrån hur det såg ut i höstas.