Lördag
16 Dec 1 match
Torsdag
04 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
03 Mar 1 match
Fredag
09 Mar 1 match
Söndag
11 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match

Blandad kompott

15 mars 2018 19:52
SSL Dam

Slutspurten har inletts och fredagens match mot Endre gav tre härliga och välförtjänta poäng efter en spännande drabbning i Visby. Matchen slutar 4-3 till oss efter en dramatisk avslutning.

Söndagens hemmamatch gav inte samma känsla utan vi blev utmanövrerade av ett påläst och skickligt Dalen. Matchen vinns av Dalen med 5-0, däremot har vi lite flyt med andra resultat och kampen går vidare.


Endre-Telge Inför matchen mot Endre har en skön känsla infunnit sig i truppen och det är med tillförsikt vi äntrar planen i ICA Maxi Arena. Känslan visar sig vara rättmätig då vi tar tag i grejerna tidigt och går till ledning genom mål av Caroline Rosenberg och Clara Ekenström efter bara några minuter. Carro gör mål på en retur efter hårt arbete av flera heta Telge-spelare framför Endres mål, Åsa Tjusberg noteras för assisten. Claras kasse är ett välplacerat skott i bortre smurfen efter att Sofie Karlsson tagit fram bollen i banan och hittat in till henne. Vi håller ledningen till slutet av perioden då Endre reducerar genom ett välplacerat skott i taket och vi går till periodvila med uddamålsledning.

Matchbilden är hyggligt lik i den första där det trots chanser för båda lagen känns som att vi har bra kontroll på saker och ting. Halvvägs in i perioden kvitterar Endre dock efter ett frislag där Erika Stigulfsdotter är skymd. Med ny energi i Endre ökar de takten en aning, men vi fortsätter att spela bra och trots att momentum svängde en aning iom målet sprids ingen oro. I sextonde minuten tilldöms Endre en straff som Erika räddar. Den efterföljande utvisningen klarar vi på ett bra sätt och inför tredje perioden är matchen helt jämn.

Vi spelar fortsatt stabilt och med Erika längst bak kommer ingen över bron så här långt. Efter fem minuter återtar vi ledningen genom Terese Ahlqvist som smäller dit ett skott i bortre krysset efter att ha positionerat sig fint och fått passningen av Felicia Forsmark som vänt bort sin spelare. Vi håller ledningen mot ett alltmer frustrerat Endre som jagar kvittering. Erika får göra några svettiga räddningar och på min näthinna sitter en helt galen parad på friläge efter drygt tolv minuter. Minuterna efteråt showar Åsa bort Endres försvarare och går in på mål, efter en första räddning slår hon in sin egen retur och via har tvåmålsledning med fem minuter kvar. Avslutningen blir högdramatisk när Endre tar ut målvakten och lyckas reducera med mindre än en minut kvar. Med 25 sekunder kvar hittar domarna en utvisning på Terese och avslutningen blir än mer nervös. Med uppoffrande spel och reaktionssnabbt målvaktsspel reder vi dock ut detta och tar tre poäng.

Telge-Dalen Andra matchen på några få dagar och med hög anspänningsgrad och tyvärr märktes det. Dalen styr och ställer det mesta och vi har svårt att få spelet att stämma. Det dröjer till trettonde minuten innan första målet faller och det är Dalen som gör det. Minuten senare ringer det igen och det är Dalen som utökar sin ledning. 0-2 efter en period är inte mycket, men tyvärr är känslan att Dalen är hetare och bättre än vi i den här matchen.

Känslan förstärks i andra även om perioden är mållös länge och väl, när målet faller är det Dalen som utökar ledningen ytterligare och inför tredje perioden är ställningen 0-3.

Matchen punkteras halvvägs in i tredje när Dalen gör mål i PP och med fem minuter kvar spikas slutresultatet 0-5.

Inte så mycket att säga mer än att vi får erkänna att Dalen var klart bättre än oss den här dagen och vi får ta nya tag i sista omgången.