Lördag
16 Dec 1 match
Torsdag
04 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
03 Mar 1 match
Fredag
09 Mar 1 match
Söndag
11 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match

En poäng mot Malmö

5 mars 2018 14:59
SSL Dam

Efter en målsnål drabbning där Malmö kvitterar i tredje och avgör i sudden blev det hemresa med en poäng i bagaget.

(Bild från match i november då Telge tog emot Malmö hemma i Västergård Arena. Fotograf: Stefan Johansson)


Både vi och Malmö missade en hel del samtidigt som det var två skickliga målvakter som vaktade burarna, men nog känns det som om vi borde petat in något till mål. Vi tog i alla fall in en poäng uppåt i tabellen och med resultaten i andra matcher så lever hoppet i högsta grad. Vi startar matchen blixtrande och har en sylvass målchans efter bara 15-20 sekunder. Vi fortsätter med mycket boll mot ett avvaktande Malmö som som gör det svårt att komma in på mål. I nionde minuten får vi chansen i PP utan att lyckas. Målet kommer minuten efter att Malmö blivit fulltaliga då Felicia Forsmark smäller in ledningsmålet. Nåja, bollen letar sig in i bortre gaveln på ett aningen konstigt sätt, men även skitmål räknas. Assisten till Therese Gustafsson. Jag tycker vi fortsatt har hygglig kontroll på händelserna, men ledningen kunde ha varit lite större.

Matchbilden i andra är annorlunda och det blir ett snabbare nord-syd spel med betydligt mer chansartat spel. En situation framför vårt mål leder till PP för Malmö och chans till kvittering. Vi lyckas dock spelvända och skapa en farlighet som tvingar Malmöspelare till en ojusthet och vi får straffslag. Felicia får förtroendet men en följsam Beverly Smedenäs tvingar Felicia utåt sidan och skottet går över. I fyra mot fyra spelet och det efterföljande PP:et skapar vi lägen men återigen utan pricken över i:et. Fortsatt knapp ledning inför tredje alltså.

Malmö ändrar om i laget och matchar lite annorlunda vilket inledningsvis skapar en del möjligheter utan att för den skull skapa stor oreda hos oss. Efter åtta minuter får Malmö ett frislag, nära och precis framför mål. Frislaget slås direkt i mål och vi går mot en väldigt oviss avslutning. Malmö känns heta nu, stärkta av målet öser de på för ledningsmål. Trots käftsmällen är vi med i avgörandet och är minst lika farliga som Malmö i slutskedet. I sista sekunderna har vi ett riktigt hett läge för tre poäng men bolluslingen vill inte in. Matchen slutar 1-1 och går till sudden death.

Sudden spelas fyra mot fyra och bjuder av naturliga skäl på ett öppnare spel. En minut in i den kommer avgörandet när Malmö gör mål på en retur och tar hem tvåpoängaren.